הליך גישור או גירושין? הליך גישור יכול לחסוך לכם הרבה כאב לב וכסף

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הליך גישור

הליך גישורמוסד הנישואין הינו אחד מהמוסדות החברתיים הוותיקים ביותר בהיסטוריה האנושית, ובקרב תרבויות רבות עודנו נחשב כמוסד החברתי החשוב ביותר, המעגן את דרך החיים של מרבית האוכלוסייה.

גם בימינו, חרף השינויים החברתיים והתרבותיים העצומים שעבר העולם במאה ה-20, מוסד הנישואין עודנו נחשב כאבן יסוד מבחינת תרבותית, וגם בישראל, "קדושת מוסד הנישואין" נותרה במידה רבה ללא פגע, חרף התהפוכות החברתיות בשנים האחרונות.

עם זאת, מגמה חדשה יחסית שהפציעה במהלך העשורים האחרונים, הובילה לקלות היתרה בה ניתן בימינו להתיר את קשר הנישואין בין שני בני זוג. בין אם מבחינה משפטית, ובין אם מבחינת המוסכמה החברתית. כתוצאה מכך, אחוז הגירושין עולה בהדרגה כמעט מדי שנה, כחלק מתופעה כלל עולמית, המשפיעה גם על מדינת ישראל.

אז מה עדיף? – הליך גישור או גירושין?

מדינת ישראל, כמדינה יהודית ודמוקרטית, מקיימת בתחומים מסוימים שתי מערכות משפטיות חופפות, כאשר הראשונה יונקת מיסודות התרבות והדת היהודית לאורך אלפי שנים, והשנייה מבוססת על עקרונות המשפט האזרחי המקובל, המבוסס במידה רבה על עקרונות הליברליזם וזכויות האזרח.

יש לציין עם זאת, כי בכל הנוגע לדיני המשפחה בפרט, חלוקה זו רלוונטית ביחס לתחומים מסוימים בלבד, כאשר בכל הנוגע לקשירת הנישואין, או התרתם בפועל, אלו נעשים בהתאם למערכת המשפט הדתית בלבד.

המשמעות בפועל היא שאזרח ישראלי, בן הדת היהודית, אמנם נדרש להינשא או להתגרש בהתאם לעקרונות ההלכה, אך בכל הנוגע להליכים ה"נלווים" (חלוקת רכוש, הסכמי ממון, הסדרי ראיה, מזונות וכדומה), יכול לבחור האם לנהל את ההליך בהתאם לעקרונות הדת (במסגרת בית הדין הרבני), או בהתאם לעקרונות המשפט האזרחי (במסגרת בית המשפט לענייני משפחה). דא עקא, שני המוסדות האלו עמוסים לעייפה, וניהול הסדרי גירושין במסגרתם נוטה להיות הליך ארוך, מסובך, שגורר מטבע הדברים גם התלהטות יצרים שלא חולפת במהרה.

בימינו, תושבים ישראלים רבים אשר נתקלים בסכסוך מול בין בן/בת הזוג, בוחרים "לחתוך" את העניינים, ולהכריע בדבר כניסה להליך משפטי ארוך ומכוער, אשר מותיר משקעים כבדים בקרב כלל בני המשפחה.

עם זאת, פתרון חלופי להליך הגירושין, אשר מאפשר בחלק ניכר מהמקרים ליישב את הסכסוך בין בני הזוג בצורה מהירה ופשוטה, בצורה מוסכמת המאפשרת שמירה על יחסים תקינים בין בני הזוג, הוא הליך הגישור, אותו יותר ויותר ישראלים מאמצים מדי שנה.

הליך גישור – חיסכון זמן וכסף

הרעיון המרכזי בבסיסו של הליך הגישור, גורס כי מרבית הסכסוכים בין בני זוג ניתנים לפתרון מחוץ לכותלי בית המשפט, בצורה מוסכמת בין הצדדים, ומבלי "לשבור את הכלים" ולהידרש להליכים משפטיים ארוכים ויקרים. במסגרת הליך הגישור, בני הזוג נפגשים ומנסים להגיע בכוחות עצמם לפשרה מוסכמת, וזאת בניצוחו של איש מקצוע, המנהל את התהליך בצורה הטובה ביותר.

כידוע, הליכים משפטיים למיניהם אינם דבר של מה בכך. מעבר לעוגמת הנפש ולזמן הרב שניהול ההליך דורש, הליכים משפטיים, גם במסגרת בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה, דורשים גם הוצאת סכום כספי גבוה במסגרת ההליך עצמו, אשר במרבית המקרים, לא מוחזר בסופו של דבר.

לעומת זאת, הליך הגישור בהשוואה הוא הליך מהיר וזול שמבוצע בשיתוף פעולה מצד שני הצדדים, ומשכך מאפשר להגיע לפתרון מוסכם מבלי "לקפח" מי מהצדדים. בהשוואה להליך משפטי, אין ספק שהליך הגישור מהווה הפתרון העדיף, במרביתם המוחלט של הצדדים, כל עוד שני הצדדים מעוניינים להגיע לפתרון מוסכם, ואפילו "להתפשר" במידה מסויימת.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן